Master Crossover Creativity

Crossover Creativity

Ik ben een creatieve vernieuwer, verbinder en onderzoeker. Ik ben overtuigd van de waarde van spel en verbeelding voor veranderprocessen. Tijdens de master Crossover Creativity aan de HKU heb ik mijn werkwijze verdiept met design research, design thinking en ludodidactiek.

Groene toekomstdromen is een ontwerpend onderzoek waarbinnen ik mensgerichte ontwerpen voor een groenere toekomst ontwerp. Daarnaast ben ik oprichter en ontwerper van Fungi to Bee: www.fungitobee.eu

Groene ontmoetingen

Als social en green designer ontwerp ik ontmoetingen, interacties tussen mensen en de natuur, in een vormgegeven setting. Het publiek wordt onderdeel van het werk en is betrokken bij het ontstaansproces. Er ontstaat een ervaring die mensen verbindt.
Planten zijn goed voor het welzijn van mensen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, zijn rustgevend of juist activerend. Ik gebruik deze positieve eigenschappen in installaties. Ik onderzoek hoe planten meer betekenis kunnen hebben voor mensen en andersom: hoe mensen meer kunnen betekenen voor de natuur, planten en de biodiversiteit.

Kunst en onderwijs

Eerder werkte ik als kunstenaar in de klas, ontwerper van cultuuronderwijs en trainer. Ik ontwikkelde leerlijnen, digitale lessen, films, workshops en trainingen voor docenten. Ik leerde kinderen kijken naar kunst, gereedschap gebruiken, materiaal onderzoeken en vormgeven aan hun eigen idee├źn. Kunst is leuk en belangrijk, omdat het de bestaande paden ondersteboven keert, bevraagt en de kracht van verbeelding versterkt. In mijn lessen maakte ik gebruik van het aangeboren talent van kinderen om te onderzoeken, te experimenteren en creatief te zijn. Kinderen zijn de makers van de toekomst en inspirerend om mee samen te werken.